Da li biste dali 200.000 evra za 40 kvadrata? Evo gde se nalazi baš takav stan u Beogradu

50

Ipak, možemo biti saglasni da neke nekretnine imaju tradicionalno visoku cenu, pre svega, zbog lokacije na kojoj se nalaze. Ma kako da su (ne)uređene, dobro će se kotirati, jer stan je lakše srediti nego odabrati “pogrešno” mesto stanovanja.

S druge strane, iskustvo agenata je pokazalo da građani vole centar Beograda, Dedinje, Novi Beograd, Vračar, i tu nema dileme. Takođe, vrlo je popularna Autokomanda. Ipak, srce grada ostaje najcenjenije.

Naime, trenutno je u ponudi nekretnina od prosečnih 40 kvadrata, koja se prodaje za više od 200.000 evra, tačnije, cena po kvadratu iznosi 5.300 evra. Podsećamo, optimalna cifra za ovaj deo grada je oko 3.000 evra po m2.

Šta, onda, ovaj stan čini posebnim?

Možda ništa više nego što je slučaj sa jeftinijom “konkurencijom” u komšiluku, ali ovde opet vidimo na snazi zakon ponude i potražnje. Jednostavno, tržište nekretnina je toliko u ekspanziji, da vlasnici mogu da formiraju cene po ličnom nahođenju, a da ponovo – nađu kupca.

Ipak, ne treba smetnuti s uma da je ova nekretnina po kvadraturi – idealna, sudeći po trendovima. To je trenutno najtraženija veličina stana: od 40 do 55 kvadrata. Takođe, lokacija je savršena – ulica oko Trga Republike, a reč je o renoviranoj starogradnji, kako se navodi u oglasu.

Beograd, Trg Republike / Foto: Nikola Tomić

Još jedna bitna stavka je spratnost. Ova nekretnina se nalazi na idealnom 2. spratu, od 4 u zgradi, tako da je to dodatni plus koji diktira veću cenu.

Dalje u oglasu piše: “Jednosoban i funkcionalan salonac koji se nalazi na prestižnoj lokaciji gradske opštine Stari grad, na par minuta hoda do Kalemegdana, a sa druge strane Terazija i ostalih atraktivnih mesta”.

Zanimljivo je da se opis samog stana, broj prostorija, vreme u kom je podignuta zgrada i tome slično – nalaze tek pri dnu, što govori o tome koliko je potencijalnim kupcima važna lokacija. Vlasnik stana je to prepoznao i stavio u prvi plan. Pre svega, ovakve nekretnine vole stranci.(Telegraf)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *