Ovo je jedini način da izaberete SLATKU I ZRELU LUBENICU: Trik posle kojeg više nikad nećete napraviti grešku

32

Nema osobe koja ne voli lubenicu, ali je izbor one slatke i sočne nekad prava muka. Zato se poslužite sa ova tri odlična trika, i nikada više nećete pogrešiti u odabiru:

1. Potražite žućkastu mrlju na površini lubenice

Jeste li primetili mrlju na površini lubenice? Ona predstavlja mesto na kojoj je ista ležala na zemlji tokom dozrevanja. Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, dok one bele boje ili svetlo zelene boje treba izbegavati jer su ubrane pre nego što su dozrele. Nemojte kupovati ni lubenicu koja nema nikakvu mrlju na površini.

2. Pogledajte peteljku

Zatim obratite pažnju na peteljku. Kod sveže lubenice je peteljka zelena, a na onima koje stoje već duže vreme je pomalo suva i žućkasta.

3. Zvuk je presudan

Poslednji korak je test “kucanjem”. Lupnite po lubenici i obratite pažnju na zvuk – ako “zvoni” i čini vam se da malo odjekuje, gotovo je sigurno da je lubenica zrela i slatka.

var mpn_wi={userId:12439,siteId:101801,widgetId:103691,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById(‘monadplugscript’);if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement(‘script’);mpn_ns.id='monadplugscript’,mpn_ns.type=”text/javascript”,mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src=”//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v=”+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *