Neobična potraga u Sandžaku: Satima tražili mladiće, oni odbili pomoć spasilačkih službi

45

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Pljevlja i Centra bezbjednosti ove opštine, preksinoć su u blizini brane Otilovići skoro cijelu noć tragali su za dva lica čiji nestanak su prijavili porodica i prijatelj. Potraga je nastavljena i juče u prijepodnevnim satima.

Nestali mladići pronađeni su juče tokom dana na drugoj lokaciji, kod manje brane koja se nalazi u Durutovićima, ali oni su – odbili pomoć spasilačkih službi.

„Akcija je počela preksinoć između 21:30 i 22 časa. Jedan njihov prijatelj, došao je u kop Rudnika uglja, rekao da su mu dva prijatelja ostala da leže kod brane Otilovići i da su mrtvi.

Te večeri on je bio u takvom stanju da se sa njim nije mogla uspostaviti normalna komunikacija, niti nam je mogao dati podatke gdje se nalaze”, kazao je za Portal Analitika komandir Službe zaštite i spašavanja Pljevlja, Goran Čavić.

Dodaje da je nestanak prijavila i porodica jednog od mladića.

„Porodica je uveče zvala policiju u isto vrijeme kada se i njihov prijatelj pojavio u kopu Rudnika uglja”, navodi Čavić.

S obzirom na to da spasioci nijesu blagovremeno uspijeli da dobiju informacije o lokaciji na kojoj su se nalaze nestale osobe, potraga je potrajala do sljedećeg dana, kada su nestali muškarci pronađeni pored ribarske staze u knjonu jezera Durutovići.

“Oni su otišli tamo, telefone su isključili ili im se baterija ispraznila, pa se nijesu javljali nikome, a porodice su se plašile za njihovu bezbjednost, jer nisu znali gdje su”, kaže naš sagovornik.

Ipak, nakon što su ih pripadnici Službe zaštite i spašavanja i policije pronašli – oni su odbili pomoć.

„Došli smo do njih, ali oni su bili u polumamurnom stanju. Razgovarali smo sa njima i ponudili im pomoć, oni su to odbili. Rekli su da ne žele spašavanje, već da ostanu tu. S obzirom na to da su oni punoljetni građani, da im ne treba im pomoć, mi nikoga na silu ne možemo spašavati. Ali, sve smo to dokumentovali“, kaže Čavić.

Dodaje i da su porodice o svemu obaviještena.

“Jedna porodica je čekala kilometar nizovodno dokle je moglo da se dođe, jer je ostatak puta bio nepristupačan, zbog stijena. Saopštili smo im gdje se „nestali mladići“ nalaze, da im makar porodica znaju gdje su”, zaključuje ovu neobičnu priču Čavić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *