Lokalizovan požar kod Priboja: Za dva sata se zapalilo 20 ha šume, sa vatrom se borili i vatrogasci i meštani

45

Plamen više ne ugrožava domaćinstva

Požar koji je zahvatio šumu u selima Podina i Brojanice na teritoriji opštine Priboj posle višečasovne borbe vatrogasno-spasilačkih ekipa lokalizovan je i stavljen pod kontrolu.

– Vatra više ne ugrožava domaćinstva koja se nalaze u blizini, a prioritet u gašenju nam je bio da obezbedimo upravo te objekte. Trenutno gasimo vatru na delu koji je teško pristupačan i ne preti opasnost od daljeg širenja – potvrđeno je agenciji RINA u vatrogasno-spasilačkoj jedinici Prijepolje.

Plamen je prvo zahvatio nisko rastinje, a kasnije se proširio na obližnju šumu. Vatrogascima su u pomoć protekli meštani ova dva sela, ali i kolege iz drugih gradova i opština.

– Vatra se uz pomoć vetra brzo širila i za gotovo dva sata, požar je zahvatio površinu preko 20 hektara. Ubrzo je stigla pomoć ne samo iz okolnih gradova Priboja, Užica, već iz Čačka i Kraljeva – rečeno je u vatrogasno-spasilačkoj službi.

Nadležni još jednom apeluju na sve građane da ni u kom slučaju ne pale vatru na otvorenom, jer u ovom doba godina i usled visokih temperatura i najmanji plamen može izazvati katastrofu.

(Rina)




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *