ŠOKANTAN SLUČAJ U BiH – Bebu ispustili tokom porođaja, zadobila teške povrede glave

63

Novorođenče iz Trebinja teško je povređeno u Univerzitetskoj bolnici u Foči kada je, posle poroda u toj ustanovi ispalo medicinskom osoblju i udarilo glavom o tvrdu podlogu.

Prema nezvaničnim informacijama tek rođena devojčica je zadobila frakturu lobanje na dva mesta, zbog čega je operisana i nalazi se pod budnim okom lekara u Sarajevu, piše Una.

Izvori portala una.world kažu da prvi rezultati istrage ukazuju da je devojčicu neposredno nakon poroda ispustila babica, te da je pala na pod, prenosi Srpskainfo.

Međutim, ono što je nakon toga usledilo lekarima ne služi na čast. Navodno su olako prešli preko tog incidenta, a nije isključeno i da su pokušali da prikriju pad. Nikome ništa nisu prijavili, a posle nekoliko sati zdravstveno stanje novorođenčeta se naglo pogoršalo.

Beba je hitno prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ispostavilo se da ima teške povrede glave, pa je operisana i ukazana joj je neophodna pomoć. Tek su lekari iz Sarajeva slučaj prijavili policiji, dok su u Foči i dalje ćutali.

Prijavu policiji potom je podneo i otac novorođenčeta, optužujući porodilište fočanske bolnice za nesavestan rad i ugrožavanje života njegove kćerke.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju UNI je potvrđeno da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog šokantnog događaja, odnosno ko je odgovoran za povređivanje bebe i skandalozno ponašanje zdravstvenih radnika nakon toga.

Marijana Elez, portparol PU Foča, kaže da im je celi slučaj prijavljen 20. avgusta, a porod je izvršen dan ranije.

– Dežurni lekar KCU Sarajevo prijavio je da je u navedenu ustanovu dovezeno novorođenče sa povredama u predelu glave, rođeno u Univerzitetskoj bolnici Foča. Istog dana od strane oca novorođenčeta prijavljen je nesavestan rad lekara u Univerzitetskoj bolnici Foča. O svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mere i radnje na dokumentovanju krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći – rekla je Elez.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *