SPP: Ibrahimović otvara put koji je umjesto njega finansirala dijaspora

28

Ministar kapitalnih investicija otvara put koji je umjesto njega finansirala dijaspora. U tom predizbornom ponižavanju Bošnjaka, asistenciju mu pružio predsjednik opštine Rožaje, čija dužnost je bila da iz budžeta opštine asfaltira taj put i da stvori uslove da dijaspora 400.000 eura umjesto u asfaltiranje uloži u biznis, poručili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Sve u svemu, prema njihovim riječima,  čitava svita “BS se okupila kako bi presjekla vrpcu projekta kojeg je dijaspora finansirala”!

“Nažalost vidljivo je da funkcioneri BS dijasporu tretiraju kao instrument u obmani naroda, ubjedljivo im se predstavljajući kao ‘autentični’ zastupnici Bošnjaka, kao borci za suverenu Crnu Goru, kao borci za omogućavanje uslova preko kojih bi dijaspora investirala u Crnu Goru. Niti su autentični, jer kultura i tradicija, a samim tim i autentičnost Bošnjaka ne poznaju malverzacije niti ostavljanje naroda na cjedilu. Niti su borci za suverenu Crnu Goru, jer su svojim ‘autentičnim’ manipulacijama i uskostranačkim, ali i ličnim interesima doslovno potčinili prava i potrebe naroda što je dovelo do masovnog egzodusa preko 20.000 Bošnjaka iz Crne Gore. 20.000 sigurnih suverenističkih glasova”, pojasnili su iz SPP.

Juče su definitivno, smatraju u SPP, dokazali da nisu ni “borci za stvaranje uslova da dijaspora investira u svoj rodni kraj”, jer da jesu, kako kažu, “presjekli bi vrpcu neke fabrike koju otvara dijaspora, a do koje su oni obezbjedili put, struju, vodu, svjedočili bismo otvaranju radnih mjesta”.

“Ali ne, njihova politika je da dijaspora plaća puteve i infrastrukturu, dok oni sredstva za Rožaje i cijeli Sandžak, odnosno Istok i Sjever Crne Gore, preusmjeravaju tamo gdje im je volja. U svemu tome su vrlo ažurni o čemu je nedavno svjedočila i javno obznanila poslanica Draginja Vuksanović Stanković u Skupštini Crne Gore.

Jasna je namjera rukovodstva BS, njihova politika nacionalnog samouništenja je vidljiva na svakom koraku gdje žive Bošnjaci. U svim mogućim statističkim tabelama, sela i gradovi u kojima žive Bošnjaci su dominantno najlošije rangirana, osim u tabelama nezaposljenosti i socijalnih primanja gdje su Rožaje, Plav, Gusinje, Petnjica suvereno na sramotnom prvom mjestu”, dodaju iz SPP.

Zato su nam, prema njihovim riječima, “putevi indijski, ekonomija afrička, a ‘autentični’ lideri kvartovski, dok nam poručuju da ne može bolje, da nije moguće bolje i da to narod zna”.

“Stranka pravde i pomirenja im jasno poručuje: Moguće je bez vas, moguće je mnogo bolje i moguće je mnogo više. Moguće je, ali ne sa vama”, zaključuju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *