Poznato kada će biti otvaranje puta Novi Pazar – Tutin

35

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović razgovarao je danas sa ministrom saobraćaja i infrastrukture Turske Adilom Karaismailogluom o skorom završetku rekonstrukcije i dogradnje važnog regionalnog puta od Novog Pazara do Tutina.

Bilateralni sastanak zvaničnika Srbije i Turske, u Palati Srbija, održan je tokom prvog dana zvanične posete Srbiji predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštilo je ministarstvo.

„Bilateralni odnosi Srbije i Turske su na najvišem nivou u istoriji dve države, zahvaljujući velikom broju sporazuma i pre svega prijateljskom odnosu naša dva predsednika. Radovi na rekonstrukciji i dogradnji 20 kilometara duge saobraćajnice od Novog Pazara do Tutina su u samom finišu, i očekujemo da u naredne dve nedelje pustimo saobraćaj na njoj“, rekao je Momirović.

Podsetio je da danas u Srbiji posluje više od 1.300 turskih kompanija i da je Turska važan ekonomski partner Srbiji, te da se odlična saradnja dveju država ogleda i u osnovanom Kvadrilateralnom ministarskom koordinacijskom savetu Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske, na kome je u julu ove godine potpisan zajednički dokument.

Taj dokument će, kako je istakao, u fokus staviti dalji razvoj železničkog saobraćaja kroz realizaciju zajedničkih infrastrukturnih projekata, olakšavanje graničnih procedura i razmene znanja.

„Iskoristio sam priliku da ministru Karaismailoglu zahvalim na sjajnoj saradnji i podršci koju imamo u turskim partnerima. Turske kompanije koje su radile na projektu rekonstrukcije i dogradnje važne saobraćajnice Novi Pazar – Tutin su na zahtev lokalnih samouprava izgradile i pristupne puteve u blizini škola i ambulante i trotoare na školskim prelazima.

Ovo je najbolji pokazatelj sjajne saradnje koju danas imaju Turska i Srbija“, rekao je Momirović.

On je rekao da Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vlada Srbije, sa turskim partnerima radi na nekim od najvećih projekata u putnoj infrastrukturi, od kojih je za region najznačajniji izgradnja auto- puta Beograd – Sarajevo na deonici Kuzmin – Sremska Rača.

(Radio stoplus)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *