Beogradski mediji – MUFTIJIN SIN IMA DRUGU ŽENU? Usame oženio SVOJU UČENICU (19) kojoj je predavao u Medresi?!

36

Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin pokojnog muftije Muamera Zukorlića, navodno je krenuo je očevim stopama i oženio se drugi put, piše Kurir

Usame je drugi po redu brak navodno sklopio po šerijatskom pravu sa svojom učenicom, devetnaestogodišnjom A.P, kojoj je bio nastavnik još dok je predavao u Medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, piše Srpski telegraf.

Prva žena Usame Zukorlića, Jasmina Rastoder, kako objašnjava dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa iz Novog Pazara, nikako nije mogla da se pomiri s činjenicom da je Usame u kuću doveo drugu ženu, pa je s njihovo četvoro dece otišla kod roditelja u Ameriku.

Usame se sa Jasminom Rastoder venčao 2012. godine. Ona je takođe završila Medresu u Novom Pazaru, a prethodno je 15 godina živela u Njujorku gde joj roditelji i dalje žive.

Cela ova priča podigla je veliku prašinu u Novom Pazaru i nastao je veliki haos. Iako je Usame pokušao da zataška celu stvar, prema rečima dobro obaveštenog izvora, to mu nije pošlo za rukom jer je Novi Pazar mala sredina i vesti, a pogotovo ovakve pikanterije, brzo se pročuju.

– Amina Paljevac je bila njegova učenica. On joj je predavao dok je išla u Medresu i tako je sve počelo. Njene drugarice su primetile da se nešto čudno dešava i da je odnos A.P i Usamea nešto više od odnsa profesor – učenica. Ubrzo su počele da se šire i glasine da su njih dvoje u vezi. Nakon toga se saznalo i da su se venčali po šerijatskom pravu – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Dodaje da je zbog toga u porodici Zukorlićeve prve supruge Jasmine Rastoder nastao haos.

– Njeni roditelji su poprilično razočarani i smatraju da im je ćerka uvređena i da joj je, kao i njenoj porodici, narušen ugled. Oni su obrazovani i situirani ljudi koji čitav život žive na zapadu, odnosno Americi. Čim su glasine o Usameovoj ženidbi počele da se šire Novim Pazarom oni su došli po ćerku i unučiće i odveli ih u Ameriku – objašnjva izvor Srpskog telegrafa. Podvlači da Zukorlićeva prva supruga Jasmina Rastoder i njeno četvoro dece, osim srpskog, imaju i američko državljanstvo, pa im odlazak u Ameriku nije bio problem.

Izvor pojašnjava i da po šerijatskom pravu postoje određena pravila kada muškarac može drugi put da se oženi.

– Da bi se venčao drugi put, muškarac mora da dobije saglasnost prve supruge. Takođe je u obavezi da na ravnopravan način tretira venčane žene, kao i da ih finansijski podjednako izdržava i vodi računa o svakoj od njih kao i o deci – ističe dobro obavešteni izvor. Dodaje i da po Novom Pazaru kruži priča da Usame nije dobio blagoslov od prve supruge da stupi u drugi brak, mada kaže i da ne zna koliko je to tačno.

Kada su pozvali Usamea Zukorlića da prokomentariše ove navode on je kratko rekao da ne priča o privatnom životu i da je to, generalno, stav njegove porodice.

– Ironično je da su se dezinformacije proširile dok sam sa porodicom bio na odmoru. Nije tačno da sam se rastavio sa porodicom niti smo se ijednog trenutka rastavljali – kratko je rekao Zukorlić.

(Srpski telegraf, Kurir)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *