OTKRIVENO KO JE VOZIO VUKOTIĆA U TRENUTKU UBISTVA – Narko-bos iz Bijelog Polja bio glavni logističar vođe “škaljaraca”

31

Jovan Vukotić (42), vođa škaljarskog klana koji je ubijen u Istanbulu 8. septembra, u trenutku kad su mu napadači prišli na motoru u automobilu je bio s trudnom suprugom i ćerkicom, ali i E. K. iz Bijelog Polja.

Kako izvor Kurira ekskluzivno otkriva, E. K., koji je posle dolaska policije izjavio da ne poznaje Vukotića i njegovu porodicu i da zna samo da se zove Nikola, navodno je čovek koji je bio glavni logističar vođi “škaljaraca” tokom skrivanja.

Sakrio telefone

– Bjelopoljac E. K. je holandski državljanin i sa još jednim crnogorskim državljaninom iz Berana navodno je bio logistika Vukotiću tokom skrivanja. Vođa “škaljaraca” mu je verovao i zbog toga je stalno bio uz njega – otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, posle ubistva u Istanbulu turska policija je otkrila da je E. K. pokušao da sakrije dva mobilna telefona koja je kod sebe imao Vukotić.

– Očevici su ispričali da su videli kako je čovek iz automobila otišao do ograde pored puta i tamo se zadržao neko vreme. Inspektori su detaljno pregledali taj prostor i pronašli dva skrivena telefonska aparata – otkrili su turski mediji.

Naš izvor ne isključuje mogućnost da mu je sam Vukotić pre smrti dao uputstvo šta treba da uradi u slučaju da mu se nešto dogodi.

Za istražitelje, Vukotićevi telefoni mogli bi da budu od najveće koristi u smislu otkrivanja saradnika, ali i mesta skrivanja drugih “škaljaraca”. Moguće je da je E. K. sam odlučio da zbog toga skloni telefone, pošto je i sam iz kriminalnog miljea i dobro zna kako stvari funkcionišu, ali se ne može isključiti ni mogućnost da mu je Vukotić, koji se skrivao duže od godinu dana, dao instrukcije dok je bio živ – dodaje on.

E. K., kako otkriva naš sagovornik, navodno je bio hapšen zbog šverca 800 kilograma kokaina u Holandiji.

– I prošle godine je bio privođen u jednom stanu u Roterdamu, kad je kod njega pronađeno oko 4,5 miliona evra u kešu – dodaje on.

Barska kriminalna grupa

Kako navodi, E. K. blisko sarađuje s barskom kriminalnom grupom, povezanom sa škaljarskim klanom.

Očigledno je da je Vukotić imao veliko poverenje u njega, s obzirom na to da mu je on organizovao skrivanje i bio glavni logističar. Osim toga, dozvolio je da upravo E. K. vozi automobil u kom su mu dete i trudna supruga – objašnjava naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Turski mediji su preneli da je u napadu na Vukotića lakše povređen i E. K. i da mu je zbog ogrebotina pomoć ukazana u bolnici. Iako su naveli da mu je E. K. bio vozač, ispostavilo se da je E. K. bio daleko više od običnog šofera.

Hapšeni u Roterdamu

Prema rečima našeg sagovornika, E. K., koji je bio očevidac Vukotićevog ubistva, navodno je u stanu u Roterdamu bio uhapšen sa jednim Vranjancem koji blisko sarađuje sa škaljarskim klanom.

– Uhapšen je s bratom čoveka koji je bio jedan od najbližih saradnika Igora Dedovića, a on je uz Vukotića važio za vođu škaljarskog klana. Dedović je ubijen u januaru 2020. u jednom restoranu u Atini – podseća naš sagovornik.

Sahrana tajna

Istražitelji sumnjaju da su ubice lokaciju Jovana Vukotića otkrile prateći njegovu trudnu suprugu Mašu M. Ona je navodno nedavno s detetom otputovala u Istanbul, a organizatori zločina su pratili svaki njen korak. Posle likvidacije, prema nezvaničnim informacijama, ona je ostala u Istanbulu kako bi regulisala komplikovanu proceduru transporta tela supruga.

– Vreme i mesto sahrane Jovana Vukotića čuvaju se u najvećoj tajnosti – otkriva izvor Kurira.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *