BROJNE ŠALE / Nakon vijesti o mobilizaciji na društvenim mrežama ismijavaju Ruse koji bježe iz zemlje

37

Usljed vijesti o djelomičnoj mobilizaciji u Rusiji, njeni građani su organizovali proteste i traže izlaz iz zemlje zbog čega su postali predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Nakon što je Vladimir Putin jučer objavio naredbu o djelomičnoj mobilizaciji u zemlji, mnogi Rusi potražili su način da to izjegnu i odu iz zemlje.

Takva reakcija izazvala je brojne šale na njihov račun te su mnogi na društvenim mrežama objavili memeove u kojima ismijavaju Ruse.

Pogledajte video :

Nekoliko korisnika Twittera podijelilo je skeč iz Top liste nadrealista, a u kojem se iscenira uručenje poziva za rezervni sastav milicije i vojske tadašnje Jugoslovenske narodne armije te mnogi traže način da to izbjegnu.

Kako pretrage na Googleu u Rusiji biježe porast pretraživanja načina kako otići iz zemlje i kako slomiti ruku kako bi izbjegli pristupanje vojsci – mnoge je ta situacija podsjetila upravo na skeč nadrealista.

Tu su bili i različiti komični snimci ljudi kako se skrivaju od policije, a koji aludiraju na Ruse koji izbjegavaju poziv za vojsku.

Također, kako su karte za letove koje povezuju Beograd i Moskvu za naredne dane skoro rasprodate mnogi u susjednoj Srbiji našalili su se na račun dolaska Rusa u njihovu zemlju.

Tu su bili i memeovi koji prikazuju Ruse koji iz otvorene podrške Ruskoj ofanzivi u ukrajini prelaze u “mirotvorce” sada kada bi i sami mogli pristupiti vojsci.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *