RUSI NA TROTINETIMA BEŽE IZ ZEMLJE – Na granicama kilometarske kolone, ljudi ne biraju načine da se SPASU MOBILIZACIJE (VIDEO)

36

Rusi masovno napuštaju svoju domovinu otkako je lider te države Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju 300.000 vojnika za rat u Ukrajini. Na snimcima sa graničnih prelaza vide se kolone automobila duge i po nekoliko desetina kilometara.

Iako iz Kremlja tvrde kako su izveštaju o egzodusu ratno sposobnih muškaraca „napumpani“, na brojnim graničnim prelazima s Rusijom stvaraju se kolone automobila, a gužva je i na aerodromima, iako cene karata u jednom pravcu iz Rusije dostižu i do 10.000 evra, prenosi Dnevnik.hr.

Gužve su nastale su na granicama Rusije s Kazahstanom, Mongolijom i Finskom.

Kilometarske kolone automobila stvorile su se i na granici Rusije s Gruzijom, o čemu svedoče brojni snimci sa graničnih prelaza.

Endru Rot, dopisnik “Gardijana” iz Moskve objavio je video koji pokazuje da Rusi ne biraju sredstva da napuste zemlju, pa čak i trotinetima prelaze granicu sa Gruzijom jer ju je zbog velikih gužvi i zastoja nemoguće preći automobilom.

Kako prenose mediji, rusko-gruzijska granica je sada duga 14 kilometara i potrebno je 30 sati da se pređe.

Takođe je navedeno da je broj ruskih državljana koji su ušli u četvrtak u Finsku više nego dvostruko veći u odnosu na nedelju ranije.

Finska razmatra da zabrani ulazak za većinu Rusa, pošto se prekogranični saobraćaj “intenzivirao” u četvrtak.

– Jutros se gužve nastavlju, možda se malo povećalo u odnosu na juče – saopštio je portparol granične službe uz napomenu da su trenutno redovi oko pola kilometara.

Finski kopneni granični prelazi su među malobrojnim ulazima u Evropu za Ruse pošto je niz zapadnih država zatvorio i fizičke granice i vazdušni prostor za ruske avione zbog napada na Ukrajinu.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *