USAME ZUKORLIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU KAKVU DO SAD NISTE VIDJELI: ”U to vrijeme niko nije smio da prihvati da bude muftija u Sandžaku…”

38

Evo kako možete prvi vidjeti ekskluzivne vijesti sa Sandzaklive.rs portala na svom facebooku / Pogledaj → OVDJE

Još jednu emotivnu fotografiju objavio je Usame Zukorlić na svom Fejsbuk nalogu. Na slici se nalazi Muamer Zukorlić, Usame i mlađa sestra. Ovu fotografiju prati tekst koji kaže kako je Muamer Zukorlić prihvatio da bude muftija u Sandžaku.

”To je ono vrijeme …

1993. rat bjesni na Balkanu. Niko nije smio da prihvati da bude muftija u Sandžaku, pa je izabran jedan mladi svršenik islamskih studija koji je tek stigao iz Alžira, a imao 23 godine.

Zatekao je Islamsku zajednicu takvu da nije postojala ni kancelarija muftije. Od 15 džamija u Pazaru, par njih su bile trovaktovne.

Ostale samo džuma. Jedna od prvih odluka mu je bila da imami moraju obavljati pet vakat namaza u džamiji. Svi imami u Pazaru, izuzev jednog, su mu potpisali zahtjev za smjenu!

To je bila njegova strartna pozicija. Vi znate dokle je stigao.

Danas, dok podcjenjuju generaciju pobjede, naši su protivnici slabiji, a startna pozicija mnogo jača.

Na kraju, nema ljepše pobjede od pogleda u posramljene oči, bez griže savjesti, znajući da smo ostali uspravni i ustrajni, u vremenima posrnuća.”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *