Kadirov traži mobilizaciju pripadnika saveznih snaga: “Imamo tolike resurse da će se NATO UMORITI OD BROJANJA”

44

Lider Čečenije Ramzan Kadirov predložio je danas da se mobiliše polovina pripadnika saveznih snaga za vojnu operaciju u Ukrajini, javlja TAS S.

– Čak i ukoliko uklonimo rezerviste iz priče, i dalje imamo ogroman broj pripadnika državnih službi koji su na ovaj ili onaj način u dobroj fizičkoj formi i vešti su sa oružjem – naveo je Kadirov na Telegramu.

Kadirov objašnjava da je mislio na pripadnike ministarstva za vanredne situacije, ruske vojne maršale, bezbednjake, gardiste, obaveštajce, zatvorske čuvare, graničare i pripadike istražnih organa.

– U kombinaciji sa vojnim i bezbednosnim službama, radi se o brojci od pet miliona ljudi, koji redovno prolaze fizičke testove. Ukoliko ostavimo 50 odsto osoblja na svojim radnim mestima, onda će preostalih 50 odsto, a to je 2,5 miliona ljudi, pregaziti bilo kakvu armiju sa zapada. Rezervisti neće biti potrebni – dodao je Kadirov.

Čečenski lider kaže da šefovi ovih saveznih agencija treba da odmah počnu sa planom.

– Rusija je velika zemlja, ima toliko resursa da će se NATO i Zapad umoriti od brojanja, a vojno osoblje je mnogo veće nego što iko može da zamisli – dodao je Kadirov.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. septembra naredio delimičnu mobilizaciju, a prema rečima ministra odbrana Sergeja Šojgua, 300.000 ljudi će biti pozvano u rezerviste, prevashodno oni koji imaju iskustvo u borbi i veštine koje se traže u armiji.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *