POJAVILA SE MAJKA KOJA IH JE NAPUSTILA: Sutra sahrana dečaka Ahmetovića (9) koji je preminuo

99

DEVETOGODIŠNJI dečak iz porodice Ahmetović, koji je nastradao u tragediji u selu Radalj kod Malog Zvornika, biće sahranjen sutra.

To su potvrdili najbliži članovi porodice koji su se danas okupili u kući tuge. Kako je navela Dragana Mitrović, portparolka Opšte bolnice u Loznici, devojčica stara 11 godina i otac Dragan (39), koji su hospitalizovani zbog gušenja gasovima kada se pokvario agregat, stabilnog su opšteg stanja. Devojčica leži na pedijatriji, a otac u jedinici intenzivnog lečenja. Dvoje najmlađe dece je zbrinuto kod rođaka.

U kući u kojoj se dogodila tragedija danas se pojavila i majka koja je porodicu navodno napustila pre tri godine i tetka četvoro mališana koji su ostali da žive sa ocem Draganom. Ahmetovići su živeli teško, naročito od kada se otac razboleo i više nije mogao da radi i zarađuje kao ranije. Jedva su se prehranjivali od socijalne pomoći i dečijeg dodatka koji su bili jedini stalni prihod.

– Deca su bila poslušna iako su živela u teškim uslovima. Najstarija devojčica je najviše pomagala, umela je da umesi hleb, skuva ručak i pospremi po kući. Ona je sada u bolnici i molimo se da prežive i ona i otac – kažu u selu.

U trošnoj kući Ahmetovići su koristili agregat za osvetljenje i grejanje, pa se pretpostavlja da su se dečak, njegova starija sestra i otac nagutali otrovnog dima zbog kvara na aparatu.

Uviđaj na mestu tragedije su obavili pripadnici policije iz Loznice, a istragu sprovodi osnovno javno tužilaštvo koje je naredilo i obdukciju tela nastradalog dečaka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *