Sramni sajt strancima nudi žene iz Srbije za brak: “Koštaće vas 27.000 dolara”; “Ona sve postiže”

51

Da smo toliko duboko u kapitalizmu da mislimo da sve na ovom svetu može da se kupi dokazuje i jedan sramni sajt koji u opisu svoje svrhe i delatnosti navodi “pomoć muškarcima da se brzo i efikasno ožene”, tako što će svoju suprugu poručiti putem mejla. Poražavajući detalji idu dotle da je strancima dozvoljeno da biraju deo sveta iz kojeg im žena najviše odgovara, pa se u padajućem meniju može naći i kategorija “Srbijanke”. Navodno, ne radi se o trgovini ljudima, već žene svesno pristaju da budu deo kataloga za muškarce koji su radi da ih ožene.

Koliko je ovo degradirajuće po žene iz celog sveta, a među njima i žene iz Srbije, govori činjenica da uz usluge koje se nude na sajtu, možemo videti i cenovnik održavanja braka sa ženom iz Srbije koji sa troškovima svadbe, kako pišu, može da iznese oko 27.000 dolara.

Takođe, u okviru opisa takozvanih benefita braka sa ženom iz Srbije stoji i visoka stopa uspešnosti brakova, koju su, nepoznato je kako, izračunali i tvrde da iznosi 70 odsto.

Printscreen, onebeautifulbride.net

“Srbijanke postaju sve poželjnije među strancima, pa su naši eksperti uradili detaljnu analizu novog trenda”, piše na sajtu koji žene predstavlja kao robu i resurs za muškarce.

Postoje čak i recenzije drugih muškaraca koji su se zbog saveta sa sajta odlučili na brak sa Srbijankom, te su detaljno opisana njihova iskustva.

“Ona može sve. Perfekcionista je i hoće da bude idealna majka, domaćica, poslovna žena. Sve joj to uspeva, ne znam kako, idealna je, divim joj se i nikad nisam zažalio što sam se odlučio za ženu iz Srbije”, piše jedan i taman kad pomislite da je nešto gore od ovoga nemoguće pročitati, drugi dodaje:

“Mnogo je fokusirana na svoj izgled, hoće da uvek izgleda savršeno, ali gleda iste serije koje i ja i uvek možemo o svemu da diskutujemo.”

Ovaj sajt, kako navode, služi da muškarci ne bi morali da gube vreme i izlaze sa ženama, već da nađu nekoga za brzu ženidbu, pa se upoznaju tokom braka.

Svi sramni detalji o ovom sajtu vrlo jasno ukazuju na to da je moguće da se radi o trgovini ljudima koja je premeštena u sajber svet, pa je alarmantna i sama činjenica da sajt kao što je ovaj nije proveren od strane organa reda i ugašen.

Ideja da se žena postavi kao artikal u katalogu sa sve cenom održavanja je toliko unižavajuća i jasno je da krši osnovna ljudska prava. Internet jeste slobodno mesto, ali tu činjenicu ljudi ne smeju da zloupotrebljavaju, naročito ne radi ugrožavanja bezbednosti drugih ljudi.

Izvor:b92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *