“MAJKA MU NIJE DOŠLA NI NA SAHRANU” – Cijelo selo ispratilo tragično nastradalog dečaka (9)

49

DEVETOGODIŠNJI N. A. iz Radalja kod Malog Zvornika koji je preminuo juče, najverovatnije od posledica trovanja ugljen-monoksidom nastalog zbog rada agregata, sahranjen je danas u 14 časova.

Na sahranu je, kako kaže njegova kuma Katica Koljibabić, došlo ‘’celo selo’’, bila su tri brata i dve sestre njegovog oca Dragana, predsednik malozvorničke opštine, komšije i prijatelji. Međutim, kako pričaju komšije, među onima koji su došli da mališana isprate na večni počinak nije bila njegova majka.

– Velika tuga da ode tako dobro dete. Kod mene su od juče njegov mlađi brat i sestra, kazala sam im da svi moramo biti hrabri zbog njihovog tate i starije sestre. Sada se svi nadamo da će Draganu i njegovoj jedanaestogodišnjoj ćerki biti bolje i da će što pre izaći iz bolnice.

Na sahrani su bila tri sveštenika iz našeg sela, Malog Zvornika i Brasine, a dečak je sahranjen nedaleko iznad kuće gde već počiva njegov deda koji je nedavno preminuo – kazala je ona danas za portal Lozničke novosti.

Prema dosadašnjim informacijama, niko se još od nadležnih nije zvanično oglasio o ovom slučaju, sumnja se da je smrt dečaka posledica trovanja ili gušenja gasovima. Prema izjavama onih koji su poznavali Ametoviće u noći između petka i subote u kući je bio uključen agregat jer su im prekjuče iz ED isključili struju, koji je verovatno bio neispravan.

Kako je nekoliko sati posle tragedije ispričala njihova kuma Katica, nju je kobnog jutra oko pet sati probudio Draganov sedmogodišnji sin koji je videvši nepomične članove porodice sa sprata, kroz prozor, skočio na fotelju ispred kuće i onda otrčao do nje po pomoć. Ona je sa suprugom otišla do Ametovića i zatekla stravičan prizor.

– Stariji dečak je već bio mrtav, Dragan je gledao, ali nije davao druge znake života, a moj suprug je na podu našao stariju devojčicu, podigao je na krevet i ona je samo rekla da ne može na noge. NJu i mlađu devojčicu je uzeo u naručje i izvukao iz kuće. Odmah smo zvali smo policiju i Hitnu pomoć. NJima je juče isključena struja zbog duga koji je napravio Draganov pokojni otac.

Samohrani otac Dragan Ametović ima još troje dece i svi žive u trošnoj kući bez elementarnih uslova.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *