Bošnjačko-srpski savez izlazi na izbore za BNV

63


Stranka Bošnjačko-srpski savez BOSS koja se odcijepila od Stranke pravde i pomirenja izlazi na izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće pod imenom ‘Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane – Admir Muratović’.

Admir Muratović, koji ce predvoditi listu, je napustio Stranku pravde i pomirenja jer se nije slagao sa politikom Usame Zukorlića da se medijski ne blate politički oponenti.

Predsjednik Bošnjačko-srpskog saveza će biti Samir Tandir, koji je napustio Stranku pravde i pomirenja jer mu je onemogućila da se bavi kriminalnim aktivnostima zbog koje su u javnosti izbile brojne afere koje su oštetile SPP stranku u Prijepolju.

Listu će podržati i Fadil Nikšić iz Sjenice, poslovni ortak Esada Nurovića, biznismena iz Novog Pazara, vlasnika restorana Gaziya. Oni su pokušali srušiti vlast u Sjenici i formirati novu koaliciju SDA-SDP-Latović i Fadil Nikšić, što im nije pošlo za rukom.

Tandir, Muratović i Nikšić, iako neće imati nikakvu političku snagu na terenu, cilj im je da pokušaju umanjiti broj SPP glasova na predstojećim izborima za BNV, da bi spriječili SPP da samostalno formira većinu u Vijeću.

Većina prisutnih na skupu koji je organiziran u Hotelu Borići u Sjenici nije unaprijed znala šta je povod skupa, te se brojni izmanipulisani Pešterci već ograđuju putem socijalnih mreža.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *