Ultimatum Mešihata Muratoviću i Tandiru – Razrješenje u slučaju formiranja liste bez saglasnosti IZ

87


Na sjednici Mešihata razmatrano je aktuelno stanje po pitanju izbora za nacionalne savjete koji će se održati u novembru ove godine, te ulozi Islamske zajednice u ovom procesu.

Tim povodom, Mešihat je donio odluku da se svim funkcionerima i službenicima Islamske zajednice koji su tražili saglasnost Mešihata za učešće na listama zamrzava status do okončanja izbornog procesa, a da oni koji prihvate kandidaturu bez saglasnosti Mešihata budu razriješeni sa funkcija.

Rukovodilac uprave za obrazovanje Islamske zajendice u Srbiji Admir Muratović, Direktor Agencije za Halal Certifikat Samir Tandir, kao i član Sabora Fadil Nikšić su kao politički blok Bošnjačko-srpskog saveza najavili svoju listu na predstojećim izborima za BNV pod imenom “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane” na čelu sa Admirom Muratovićem.

Ta lista nema saglasnost Islamske zajendice u Srbiji i saopštenjem Mešihata su najavljene smjene u slučaju da se izađe sa tom listom.

Podršku Islamske zajednice imaju isključivo kandidati sa liste Stranke pravde i pomirenja na čelu sa Dr. Misalom Pramenković.

“Mešihat poziva nosioce i predstavnike svih lista da biračima ponude konkretne programe u cilju unapređenja stanja u oblastima koje su u nadležnosti nacionalnih savjeta, te da kampanje vode uz međusobno poštovanje i čuvanje časti i dostojanstva svakog pojedinca” stoji u saopštenju Mešihata.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *