Osuda prisustva Muratovića na Danu Bošnjaka u Prizrenu – Disident bez legitimiteta nije dobrodošao

198

28. 09. 2022. godine, na svečanoj akademiji povodom Dana Bošnjaka, dogodila se neprijatnost za Našu inicijativu (NAŠU), koja zahtjeva da široj javnosti pojasnimo neke stvari.
Naime, danas je na svečanost povodom Dana Bošnjaka pozvan Admir Muratović, u svojstvu gosta Ćerima Bajramija i/ili Koalicije VAKAT (DSB-DSV).
Muratović je od strane Bajramija, naprasno uvršten u agendu da se skupu obrati. Kako unutar Organizacionog odbora proslave Dana Bošnjaka, koji su činili NAŠA, SDU i VAKAT, nije data saglasnost za tako nešto, smatramo da je ovakva jednostrana odluka nekorektna.
#NAŠA smatra da je skupu trebala prisustvovati, u ime Sandžaka, isključivo dr. Misala Pramenković, potpredsjednica Stranke pravde i pomirenja (SPP) i tim povodom je trebala da se obrati.
Muratović, bivši funkcioner SPP-a, o svojoj partiji koju je napustio prije neki dan, govorio je vrlo ružno, te razumijemo činjenicu da predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP) nisu željeli prisustvovati skupu na kojem se on obraća.

Ipak, delegacija Naša Inicijativa je sa delegacijom SPP-a, na čelu sa dr. Misalom Pramenković, obišla regiju Župe, sredinu sa najvećim brojem Bošnjaka na Kosovu.
Ideja o pozivanju Muratovića, jednostrana je i vrlo neodgovorna odluka jednog čovjeka, i/ili jedne političke organizacije.
NAŠA je uvrijeđena od strane dijela Organizacionog odbora koji je ovim činom nanio štetu reputaciji NAŠE.
Naša inicijativa se najiskrenije izvinjava gđi dr. Misali Pramenković i delegaciji SPP-a, a protiv Muratovića lično, kao politički subjekt, nemamo ništa protiv. Jednostavno smatramo da nema legitimitet, kao politički disident, da se obraća u ime Bošnjaka Sandžaka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *