VIDEO / Horor na fudbalskoj utakmici: U stravičnom masakru stradalo 174 osobe, preko 200 ranjenih

54

Utakmica se završila scenama užasa.

Na fudbalskom meču u Indoneziji je došlo do nezapamćenih sukoba koji su doneli veliku smrt i stradanje kao posledicu nasilja.

U velikom derbiju dva najpopularnija kluba u Indoneziji Arema i Persebaja koji je završen rezultatom za gostujući tim po završetku meča je došlo do žestokih sukoba i nasilja.Navijači su odmah upali na teren nakon čega je reagovala policija koja je ubacila suzavac.

To je izazvalo stampedo koji je prouzrokovao slučajeve gušenja kako je objasnio šef policije na ostrvu Java gde se meč odigrao.

“ Prvo je došlo do nereda. Do sada je stradalo 127 osoba uključujući i dva policajca, a preko 200 je ranjeno“, rekao je šef policije Niko Afinta, a u mđeuvremenu je broj žrtava nastavio da raste i popeo se do 174.

Na snimcima se mogu videti navijači u crvenom i plavom kako ulaze u sukob sa policijom na stadionu. Pripadnici snaga koji su bili zaduženi za utakmicu obučeni su za razbijanje nereda i demonstracija.

Mogu se videti i vreće sa leševima, velika količina dima.

Stadion Kandžuharan, na kojem je odigrana utakmica, prima oko 42.500 ljudi za potrebe fudbalskih mečeva, a prema informacijama, pišteno je 4.000 više nego što to dozvoljava kapacitet.

Fudbalski savez Indonezije (PSSI) otkazao je sve mečeve koji je trebalo da se odigraju sledeće nedelje, a Aremi FC je zabranjeno održavanje utakmica na domaćem terenu do kraja sezone.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *