BH fudbaler ne želi igrati protiv Rusije, bez obzira na posljedice

50

Defanzivac Malmoa Dennis Hadžikadunić odlučio je da definitivno neće igrati u eventualnoj prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Rusije koja bi se trebala odigrati u Sankt Peterburgu 19. novembra, a nakon svega reagovali su njegov menadžer, kao i selektor Rusije Valerij Karpin, koji je ujedno i trener Rostova.

Hadžikadunić koji igra za švedski Malmo na pozajmici iz ruskog Rostova nalazi se u vrlo nezahvalnoj i specifičnoj pozicji, jer je još uvijek ugovorom vezan za ruski klub, ali njegov stav je vrlo jasan.

Iako je prije nekoliko sedmica njegov agent Walid Faur poručio da naš štoper još uvijek nije donio odluku o tome, sada Hadžikadunić jasno kazao da se ne namjerava odazvati eventualnom pozivu bez obzira na posljedice.

“Situacija sa Rostovom nije tako jasna. Ovo je fantastičan klub. Učinili su mnogo za Hadžikadunića, što mu je omogućilo da bude pozvan u reprezentaciju. Volimo Rostov. Klub je došao u takvu situaciju zbog rata, ali Dennis nema ništa protiv kluba ili reprezentacije. Njegov stav je u redu.

I to nije samo Dennisovo mišljenje. Mislim da mnogi igrači koji igraju u Rusij razmišljaju o svrsishodnosti da budu tamo. Sada znamo da se nećemo vratiti dok se situacija ne stabilizuje. Ne znamo šta se sada dešava, šta će biti dalje. Svako od nas ima porodicu, prijatelje, tako da je nemoguće sada donijeti odluku da ponovo igramo u Rostovu. To se odnosi i na utakmice sa ruskom reprezentacijom”, rekao je Faur za SE.

O Hadžikadunićevom odbijanu da igra protiv Rusije bave se i tamošnji mediji koje je interesovalo mišljenje Valerija Karpina, aktuelnog selektora Rusije i trenera Rostova.

“Šta mislite o Hadžikaduničevoj izjavi o nespremnosti da igra protiv ruskog tima?”, pitali su ga novinari Sport Expressa i dobili su diplomatski odgovor:

“Ne mislim ništa”, poručio je Karpin, nekada sjajni vezni igrač.

Iako je suspendovan iz međunarodnih takmičenja, Ruski nogometni savez (RFS) uspio je da dogovori nekoliko prijateljskih utakmica. Tim Valerija Karpina je 24. septembra pobijedio reprezentaciju Kirgistana rezultatom 2:1, a planirano je još da igraju protiv Irana i BiH.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *