Novi Pazar: Propao i drugi tender za rekonstrukciju tribina

43

Novi Pazar: Obustavljen i drugi tender za saniranje tribina Gradskog stadiona jer je jedina dostavljena ponuda bila gotovo duplo skuplja od procijenjene vrijednosti radova.

Na tender se prijavila samo građevinska firma “Profil PP” iz Niša koja je za posao, procijenjene vrijednosti oko 9,3 miliona dinara, tražila nešto više od 17 miliona dinara.- saznaje radio Sto plus.

Poslom saniranja bilo je predviđeno kompletno “obijanje” preko 930 kvadrata betonske obloge na istočnoj tribini, armiranje i potom betoniranje, kao i malterisanje i popunjavanje rupa u betonskim nosačima greda.

Projektom je bila planirana i kompletna hidroizolacija istočne i sjeverne tribine kako bi se spriječio prodor vode u prostorije ispod tribina, kao i na četiri poslednja reda zapadne tribine.

Prvi tender poništen je jer nije bilo zainteresovanih kompanija.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona, koji već nekoliko mjeseci nosi naziv Džaizkoin arena, obavljena je 2011. godine kada je u poslu vrijednom preko milion i po evra, u potpunosti izgrađena zapadna tribina.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) tada je pisao da je lokalna samouprava tender sprovela nezakonito i da je ugovor dodijeljen kompaniji koja nije ispunjavala uslove.

Novi Pazar se poslednjih mjeseci pominje kao jedan od gradova gdje je planirana izgradnja potpuno novog fudbalskog stadiona.

Novi sportski objekat trebalo bi da bude izgrađen u Novopazarskoj Banji, a prema riječima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, ukupna vrijednost radova je 19,2 miliona evra.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *