Obraz preči od novca: Novopazarac pronašao 10.000 eura na ulici, na nesvakidašnji način saznao ko je vlasnik

135
Hido kaže da je njegov prijatelj u znak zahvalnosti njegovom unuku u lokalnoj prodavnici kupio bombonjere i čokolade

Hido Muratović iz Novog Pazara poznat je po svojoj humanosti i nesebičnoj pomoći koju pruža ugroženim ljudima širom Srbije. Ovaj humanitarac već 30 godina obilazi siromašne, bez novca, ogreva, hrane, pa i krova nad glavom.

Jednog poznog septembarskog dana Hido je krenuo sa svojim unukom Sulejmanom do menjačnice u naselju Lug. Videvši da je ogroman red u njoj, izašao je vani da malo sačeka, a ubrzo je stigao i njegov prijatelj Edin sa kojim se pozdravio i u čijem je inače vlasništvu menjačnica.

Nakon što mu je prijatelj ušao u menjačnicu i uvidevši da se gužva neće još uvek prorediti, krenuo je da prošeta i napravi jedan krug sa svojim unukom, a onda je sasvim slučajno skrenuvši pogledom u pravcu prometne ulice koju su trebali da pređu , na nekih metar, metar i po od parkiranog automobila video veliki svežanj novca koji je bio tu pobacan na asfalt.

– Na svu sreću, niko nije primetio i uzeo taj novac. Toliko sam bio uzbuđen, da sam svom unuku rekao da pričeka dok ne odem do automobila. Potrčao sam i onda sam imao šta i da vidim – vezan novac u sumi od po 100 i od po 200 evra – priča Hido za Telegraf.rs.

Isprva nije znao čiji je novac, ali ga je za svaki slučaj sakupio rukama i krenuo do menjačnice želeći da pita čiji je. Međutim, na ulaznim vratima se susreo sa svoji prijateljem Edinom koji ga je burno pitao: “Hido, izgubio sam pare, šta ću sada da radim?”.

– Bio je sav bled od straha. Odmah sam shvatio da je to zapravo njegov novac i da je bio njegov automobil u pitanju. Odmah sam mu pokazao pare i pitao ga da li su to njegove pare, na šta mi je on rekao da jesu i da su to tih 10 hiljada evra koje je malo pre izgubio. Kazao mi je da se vraćao iz banke i da je pare držao u kesi. Trčeći do svoje menjačnice one su mu ispale i on to nije primetio – objašnjava Hido.

On kaže da je njegov prijatelj u znak zahvalnosti njegovom unuku u lokalnoj prodavnici kupio bombonjere i čokolade. Kako kaže, uvek je bio pošten i uvek bi uredno prijavio policiji nestanak tuđeg novca, a ovo mu nije prvi put da je pronalazio ljudima izgubljeni novac.

– Na autobuskoj stanici u Novom Pazaru naišao sam na 2.500 evra. Jedva smo pronašli vlasnicu, inače Podgoričanku. Takođe sam bio pronašao na trotoaru blizu pijace novčanik sa 6.000 evra koji je izgubila jedna naša sugrađanka – priseća se Muratović.

Podsetimo, Hido je pomogao porodicu Vukomira Tomovića koji je samohrani otac nepokretnih i teško bolesnih sinova Ivana i Predraga koji imaju cerebralnu paralizu.

Dobri ljudi su mu, uz pomoć Hida pomogli da sagradi kuću u prigradskom naselju Šestovo i bude bliže Specijalnoj bolnici za distrofičare u novopazarskoj banji gde njegovi sinovi moraju da idu na rehabilitacije.

(Telegraf)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *