Probudimo se / Mali David stigao u Tursku, ali ne može da se operiše jer mu nedostaje još 70.000 eura

92

Upišimo 30 i pošaljimo SMS na 3800

Mali David Petrović (10) iz Svilajnca ima samo jednu želju – da bolničku postelju u koju je upao zameni fudbalskim terenom, na kojem je nekad bio veseo i zdrav dečak.

David se trenutno nalazi u Tirskoj, i čeka na svoju operaciju koja se neće dogoditi dok se ne sakupi još 70.000 evra.

On se bori sa leukemijom i hitno mu je potrebna naša pomoć. Roditelji su iscrpeli sva novčana sredstva, a treća transplantacija je zakazana u Turskoj za svega pet dana. To znači da David ima još svega četriti dana (ne računajući dan puta), da uplati novac bolnici.

David je bio razigrani dečak i živeo svoje dečake snove, maštao je postane fudbaler i to je trenirao. Jednog dana, David je povredio nogu, a na pregledu su doktori, sasvim slučajnio, otkrili da dečak ima leukemiju.

Ništa nije ukazivalo da dečak ima tešku bolest, koja razara organizam.

– On je bio zdrav dečak. Kada se povredio na fudbalu, saznali smo da ima leukemiju. Rekli su nam da je jedina opcija transplantacija koštane srži – priča majka Silvana.

Jedini donor od cele porodice bila je Davidova sestra koja je u tom trenutku imala samo četiri godine.

– Svi smo uradili testove, ali je sestra bila kompatibilna 100 odsto, a muž i ja po 50 odsto. Ona mu je donirala srž i sve je bilo kako treba. Međutim, nakon mesec dana smo saznali da je njegovo telo odbacilo njene ćelije.

Uprkos lošim vestima, nisu odustali. Nastavili su da se bore, a onda se dogodila i druga transplantacija. Ovoga puta, majka je bila donor.

– Donirala sam i ja, ali ni to nije potrajalo. Nakon 90 dana smo saznali da su ćelije pale na 66% i da transplantacija nije uspela. Rekli su nam da se opaka bolest vratila

Kako kaže majka Silvana, nadaju se najboljem. Zakazana mu je transplantacija u Turskoj, ali problem prave novčana sredstva.

– Transplantacija košta 150.000 evra, mi zasada imamo 4 miliona donacija i oko 2 miliona na porukama. Ljudi su zamolili Tursku da nas ipak prime, i da damo 90.000 evra, a ostatak da nastavimo da skupljamo. Oni su pristali i putujemo u Tursku prvog oktobra. Nadamo se da će ova treća transplantaciji uroditi plodom – kaže majka Silvana.

Pomozimo Davidu da ode na transplantaciju!

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka

Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem poruke sa sadržajem “30” na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200 RSD)

Svrha uplate: “David Petrović”

(Telegraf.rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *