U trenutku dok je izveštavao počelo raketiranje Kijeva, a reakcija dopisnika i voditeljke BBC-ja govore hiljadu reči (VIDEO)

50

Jutros u 8 sati centrom Kijeva odjeknule su četiri velike eksplozije. Dva dana nakon eksplozije na Kerčkom mostu na Krimu čini se da se Putinov bes usmerio prema ukrajinskoj metropoli koja je mesecima pošteđena razaranja.

I za razliku od napada na početku rata, čini se da je ovaj napad bio usmeren na samo središte grada. Čak, savetnik ukrajinskog predsednika Anton Geraščenko tvrdi da je jedna raketa pala nedaleko od rezidencije Volodimira Zelenskog.

– Nekoliko eksplozija u četvrti Ševčenkiv – u središtu glavnog grada – napisao je gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, na Telegramu nešto posle 8.30 ujutro po lokalnom vremenu i dodao da će uskoro znati više detalja.

Napadu na Kijev uživo su svedočili i gledaoci jutarnjeg programa BBC-a. Naime, napad je usledio baš u trenucima dok se dopisnik BBC-a Hugo Bačega uživo javljao u program. Javljanje je naprasno prekinuto, a voditeljka je pozvala Bačegu da se skloni na neko sigurnije mjesto.

(Jutarnji list)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *