OČAJNIČKI PRIJEDLOZI / Poslanik u ruskoj Dumi pozvao ukrajinsku vojsku da izvrši državni udar i preuzme vlast u Kijevu

45

Mihail Šeramet, poslanik u ruskoj Dumi sa Krima, rekao je u intervjuu za RIA Novosti da bi ukrajinska vojska trebala uzeti stvari u svoje ruke i svrgnuti vlast u Kijevu.

“Siguran sam da u redovima ukrajinske vojske još ima dostojnih ljudi kojima nije strana oficirska čast i budućnost svoje zemlje. Vrijeme je da preuzmu vlast u zemlji u svoje ruke i svrgnu sadašnju korumpiranu nacionalističku elitu, koja je u potpunosti pod kontrolom zapadnih kustosa”, rekao je Šeremet.

Šeremet je kazao kako Zelenski (predsjednik Ukrajine) je spreman da pošalje ukrajinske ljude u smrt, te je pozvao kako je kazao “razumni dio ukrajinskog društva i elite da ne dopusti da uništi Ukrajinu”.

Rusija je 24. februara izvršila agresiju na Ukrajinu pod izgovorom zaštite stanovništva u odmetnutim regijama Donbasa te uklanjanja “nacionalističkog režima u Kijevu”.

Od početka invazije ruske snage su počinile brojne zločine u Ukrajini, a Putin je negirao i postojanje ukrajinske nacije.

Poziv kojeg je uputio Šeramet dolazi nakon što je ukrajinska vojska na ratnom polju ostvarila niz uspjeha, na što je Rusija odgovorila raketiranjem civilne infrastrukture u Kijevu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *