Novopazarka izgubila novčanik sa novcem – Pomislio sam da je neko ukrao novčanik, uzeo novac…

100

Emir Alibašić se nije ni sekunde premišljao, otvorio je novčanik u kojem se nalazilo 490 KM, kontaktirao vlasnicu i uradio dobro djelo

Sarajlija Emir Alibašić, na putu za posao, pronašao je novčanik u kojem su se nalazili dokumenti i novac i vratio ga vlasnici.

U vremenu kada je svaka marka važna, Alibašić se nije ni sekunde premišljao. Otvorio je novčanik u kojem se nalazilo 490 KM, kontaktirao vlasnicu i uradio dobro djelo.

Alibašić nam je rekao da se sve desilo u Buća Potoku, u blizini Ataco firme, u kojoj radi kao trgovački putnik.

– Vidio sam da se na cesti nalazi novčanik. Bila je velika gužva u saobraćaju, izašao sam i uzeo novčanik. Pomislio da ga je neko ukrao, izvadio pare i bacio prazan novčanik. Samo sam ga nakratko otvorio i vidio da ima novca u njemu. Imao sam mnogo poslovnih obaveza, a čim sam našao vremena opet sam ga prerovio kako bih pokušao naći kontakt vlasnika koji je izgubio novčanik – kazao je Alibašić.

Našao je ličnu kartu na ime Almera Kahrović iz Novog Pazara.

– Tu su bili neki računi, ali nisu bili na njeno ime, tako da nisam bio siguran šta je u pitanju. Tražeći po ostalim papirima naletio sam na broj. Ukucao sam broj na Viberu i prikazalo mi je njeno ime. Nazvao sam gospođu, predstavio se i pitao sam je li ona izgubila novčanik s dokumentima i novcem. Drhtavim glasom mi je rekla da je to njen novčanik. Poručio sam joj da ne brine, da ima novca u njemu i da čak nisam ni brojao koliko. Ona mi je rekla da ima 490 KM kojima je trebala platiti račune – rekao je Alibašić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *