NAJBOGATIJI! Nole “težak” 220 miliona, ali mu za petama Dino Merli, pa Čola, Ceca i Lepa Brena

60

Neto vrednost domaćih ličnosti meri se u milionima. Mnogi od njih zaslužni su za svoj uspeh i godinama su kroz karijeru želeli da budu sve bolji, ali i bogatiji. Poznati sajt „celebrity net worth“ sabrao je svu neto vrednost ličnosti iz sveta zabave, sporta i ostalih grana.

Rezultate sajta proverava i potvrđuje tim urednika i poznavalaca industrije. Vredno rade na tome da osiguraju da svi njihovi brojevi budu najtačniji, kao i to da informacije o finansijama slavnih budu veoma precizne.

NOVAK ĐOKOVIĆ – 220 MILIONA

Najuspešniji srpski teniser Novak Đoković ima neto vrednost od 220 miliona dolara. Đoković se pojavio kao jedan od najboljih tenisera svih vremena nakon karijere ispunjene impresivnim pobedama. Tokom 2016. godine postao je prvi igrač koji je sve tri glavne titule držao na tri različite podloge. Takođe je jedini muški teniser koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira. Tokom svoje karijere, ATP je bio najbolje rangirani igrač u pet odvojenih navrata. Đoković je poznat po rivalstvu sa Rafaelom Nadalom, a dvojica igrača su proizvela neke od najzabavnijih mečeva u istoriji tenisa.

DINO MERLIN – 100 MILIONA

Kantautor, producent i muzičar Dino Merlin ruši sve stereotipe kada je muzika u pitanju. Njegova neto vrednost pocenjuje se na 100 miliona dolara. Jedan je od najpopularnijih i najuspješnijih umetnika iz Bosne i Hercegovine. Merlin svira gitaru, bas gitaru i klavijature i svira stilove kao što su pop, pop-rock, pop-folk i disko. Dino je započeo samostalnu karijeru 1991. godine i objavio je osam solo albuma. Album “Sredinom” iz 2000. godine bio je jedan od najprodavanijih albuma na području čitave jugoistočne Evrope u poslednjih dvadeset godina. Radio je sa nekoliko drugih umetnika, uključujući Kat Stivensa, Cecu, Željka Joksimovića, Ninu Badrić…

SVETLANA CECA RAŽNATOVIĆ – 80 MILIONA
Svetlana Ceca Ražnatović

Svetlana Ražnatović ima neto vrednost od 80 miliona dolara. S obzirom na to da je Ceca popularna pevačica od 1988. godine i jedna je od najplaćenijih srpskih muzičkih umetnica ni ne čudi što se njena neto vrednost procenjuje u milionima. Objavila je 19 studijskih albuma. U javnosti se spekuliše da je njen najprodavaniji album „Decenija“ koji je izdala 2001. godine. On je tada prodat u neverovatnih 550.000 primeraka. Ceca je pored svega toga nasledila fudbalski tim FK Oblici kada je njen suprug preminuo i postala predsednica kluba. Imenovana je za počasnog predsednika Stranke srpskog jedinstva koju je osnovao njen pokojni suprug. Svetlana Ražnatović je i predsednica humanitarnog fonda „Treće dete“.

ZDRAVKO ČOLIĆ – 20 MILIONA
Zdravko Čolić

Pevač Zdravko Čolić koji ima neto vrednost od 20 miliona dolara smatra se jednom od najvećih zvezda u regionu. Veoma je popularan na području nekada poznatom kao Jugoslavija, a zvali su ga „srpski Tom Jones“. Objavio je 15 studijskih albuma, koji su prodavani u neverovatnim tiražima širom Jugoslavije. Tiraži njegovih albuma prelazili su 700.000 primeraka, a snimao ih je i u Londonu, zahvaljujući Jugotonu. Prvi je pevač kome je dodeljena dijamantska ploča te kuće.Zdravko je krajem 2019. godine uspeo da napuni šest beogradskih Arena turnejom pod nazivom „Ono malo sreće“ i time postavio rekord kada su u pitanju domaći izvođači i njihov uspeh u muzičkim vodama.

GORAN BREGOVIĆ – 20 MILIONA
Goran Bregović

Muzičar i tekstopisac Goran Bregović može da se pohvali bogatim iskustvom kada je njegova karijera u pitanju, ali i inostranim saradnjama. Njegova neto vrednost procenjuje se na 20 miliona dolara. Bregović je ujedno i pevač, ali svira i gitaru i bas, a njegovi muzički stilovi uključuju rok, folk, svetski i filmski zapis. Najpoznatiji je po tome što je bio glavni gitarista grupe Bijelo Dugme. Bend je formiran 1974. i trajao je do 1989. Goran Bregović je snimio nekoliko filmova, uključujući „Dom za vešanje“, „Gluvi barut“, „Kuduz“, „Arizona Dream“. Takođe je komponovao pesme za mnoge popularne umetnike, uključujući Igija Popa.

LEPA BRENA – 16 MILIONA
.

Jugoslovenska pevačica Lepa Brena ima neto vrednost preko 16 miliona dolara. Ona je najprodavanija ženska umetnica u bivšoj Jugoslaviji koja je prodala više od 40 miliona ploča. Iako je njeno pravo ime Fahreta Živojinović, poznatija je pod umetničkim imenom Lepa Brena. Njen debitantski studijski album „Čačak, Čačak“ objavljen je 1982. godine, a do 2013. izdala je ukupno 17 albuma. Fahreta Živojinović se takođe pojavila u nekoliko filmova i televizijskih serija. Glumila je u novogodišnjoj zabavi u Beogradu 2016. zajedno sa Stivenom Sigalom.

Izvor Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *