Dodik opet obmanjuje javnost: 10 država svijeta bi priznalo nezavisnost RS-a

39

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao je uslovni kandidatski statusu BiH za EU rekavši da sumnja da ovakva BiH sa “međunarodnom upravom i OHR-om može ostvariti bilo kakav napredak”.

Dodao je da će se RS graditi i razvijati bez obzira na “uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata”.

“RS ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak deset zemalja svijeta trenutno bi priznalo i nezavisnu i samostalnu Republiku Srpsku”, rekao je Dodik za Televiziju “Balkan”.

Iako je jasno da se radi o standardnom Dodikovom spinu kojim obmanjuje javnost u manjem bh. entitetu i da je priču o tobožnjoj “nezavisnosti” ispričao nebrojeno puta, trebalo bi ipak napomenuti da na svijetu postoji 195 država i da Dodikova računica “ne drži vodu”.

Dodik je u nastavku istakao da će uskoro svi građani iz entiteta RS, ma gdje da se nalaze ili žive u nekim drugim zemljama regiona i svijeta, dobiti identifikacione kartice sa kojima će ostvarivati sva prava RS-a.

Govoreći o trenutnoj situaciji u svijetu, Dodik je rekao da je očigledno da su ograničeni svjetski energetski resursi ključni i da je ono što će se desiti uskoro formiranje energetske zajednice u kojoj će biti i RS.

“O ovome sam razgovarao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom”, naglasio je Dodik. (Klix)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *