Je li ovo predsjednik Tadžikistana održao bukvicu Putinu? ‘Što smo mi? Aboridžini ili tako nešto?’

51

Govoreći o Rusiji, rekao je: “Uostalom, naši radni migranti dolaze kod vas raditi. Oni ne dolaze samo zaraditi novac. Oni rade”

Predsjednik Tadžikistana Emomali Rahmon poručio je na summitu u Astani, glavnom gradu Kazahstana, kako su uvijek poštovali interese Rusije, ali i da oni žele poštovanje.

Na summitu je, naime, bio i ruski predsjednik Vladimir Putin. “Uvijek smo poštovali interese našeg glavnog strateškog partnera”, kazao je govoreći o Rusiji pa dodao: “Ali i mi želimo poštovanje!”. “Što smo mi? Aboridžini ili tako nešto? Mislim, hajde!”, dodao je Rahmon.

“Ne tražimo previše ulaganja. Mislim, naravno, trebalo bi se ulagati. Milijarde i milijarde i milijarde. Ali ta se ulaganja mogu vratiti u vrlo kratkom roku”, navodi.

Također, ponovno govoreći o Rusiji, dodaje: “Uostalom, naši radni migranti dolaze kod vas raditi. Oni ne dolaze samo zaraditi novac. Oni rade”. Ruski predsjednik Vladimir Putin, sudeći prema isječku objavljenom sa sastanka, nije gledao u Rahmona u vrijeme ovog dijela njegova izlaganja. Naime, Putin je pregledavao papire ispred sebe i nešto zapisivao.

Izvor:Vecernji.hr
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *