Rifat Rifatović: Muftija Zukorlić je činio historijske stvari za kulturu Novog Pazara (VIDEO)

55

Glumac i muzičar Rifat Rifatović, u pozorištu je preko 20 godina, a od toga šest- sedam amaterski. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi Envera Petrovcija na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Član je Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru od samog osnivanja, igrao je u više od 50 premijera.

Rifatović je za Free media govoreći na kojim projektim radi, istakao značaj koji je muftija Muamer Zukorlić dao kulturi u Novom Pazaru, osnivajući katedru za glumu na Internacionalom univerzitetu, a sa studentima su tada radili Irfan Mensur, Branislav Lečić, Enver Petrovci…

– Upravo se emituje “Klan 2”, tu sam imao malu ulogu koju sam radio prošle godine. U postprodukciji je film “Boraveći među bogovima”, reditelja Vuka Ršmovića. To je jedna sjajna ljudska priča o migrantima, a tu igram ulogu muftije. Moram da priznam da me je inspirisao rahmetli muftija Muamer Zukorlić. Taj film sam snimao šest, sedam dana nakon njegove smrti i to je bio način da mu zahvalim što je otvorio akademiju pre 18 godina. Ovo nije na nivou – o pokojnicima sve najbolje, jer nikada sebe nisam video kao čoveka koji se koristi tom frazom. To je bila istorijska stvar za kulturu u Novom Pazaru, otvaranje te akademije i dovođenje takvih profesora i pravljenje takve katedre na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *