Kraljevački žandarmi “razoružali” novopazarske inspektore

122

Pripadnici kraljevačkog odreda Žandarmerije oduzeli su u subotu, na Goliji, službene pištolje dvojici inspektora Policijske uprave (PU) Novi Pazar, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Oni su, po prijavi lovočuvara Javnog preduzeća “Srbijašume” da su na lokalitetu Preko Brdo primetili tri nepoznate osobe kako pucaju iz vatrenog oružja, izašli na lice mjesta i tamo zatekli dvojicu inspektora kriminalističke policije PU Novi Pazar i rođaka jednog od njih.

Prema nepotvrđenim informacijama, od jednog inspektora je oduzet službeni pištolj “CZ 99” sa praznim okvirom, a od drugog “glok” sa četiri metka u okviru.

Kako nezvanično saznajemo, inspektori su negirali da su pucali, ali su pretragom terena do sada pronađene četiri čaure koje će, zajedno sa oduzetim oružjem, biti proslijeđene na vještačenje.

O svemu je obavješteno nadležno tužilaštvo koje će se o postojanju elemenata nekog krivičnog djela izjasniti nakon što stignu rezultati vještačenja pronađenih čaura i oduzetih pištolja.

Na lice mjesta izašla je i patrola policije iz Ivanjice, koja je utvrdila i da je jedan od inspektora upravljao vozilom koje nije bilo registrovano.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *