Putin uvodi RATNO STANJE

52

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas da će u ukrajinskim oblastima koje su se na referendumu izjasnile za priključenje Rusiji biti uvedeno ratno stanje.

Putin je na sastanku Saveta bezbednosti Rusije rekao da u samoproglašenim Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti treba uspostaviti štabove teritorijalne odbrane, prenosi RIA Novosti.

Kako je rekao, načelnici tih oblasti dobiće dodatna ovlašćenja kako bi osigurali bezbednost.

U predsedničkom ukazu biće predviđeno nekoliko nivoa reagovanja na rizike koji se javljaju u sferi bezbednosti. Putin je saopštio da je potpisao i ukaz kojim daje dodatna ovlašćenja gubernatorima. On je naložio da se formiraju štabovi teritorijalne odbrane.

„Da podsetim da je u Donjeckoj Narodnoj Republici, Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, pre nego što su ušle u sastav Rusije, postojao režim vanrednog stanja.

A sada treba da formalizujemo ovaj režim u okviru ruskog zakonodavstva. Stoga sam potpisao ukaz o uvođenju vojnih odredbi u ova četiri subjekta Ruske Federacije. On će odmah biti poslat na odobrenje Savetu Federacije“, rekao je Putin.

On je istakao da kijevski režim odbija pregovore, nastavlja da granatira nove ruske teritorije, koristeći terorističke metode.

(Tanjug, RIA Novosti)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *