“TEŠKA SITUACIJA” / Putinov “general Armagedon” šokirao izjavom, zapadni obaveštajci otkrivaju: Sprema se VELIKO POVLAČENJE RUSA

74

Nedavno rusko priznanje „teške situacije“ u oblasti Herson je veoma neobično i verovatno ukazuje na to da ruske vlasti planiraju veliko povlačenje svojih snaga iz oblasti zapadno od reke Dnjepar, navodi se u najnovijem izveštaju britanske vojne obaveštajne službe.

Izjavu o „teškoj situaciji“ u Hersonu dao je novi ruski komandant u Ukrajini general Sergej Surovikin, podsećaju oni.

Istovremeno je podržao plan proruskih lidera okupiranog regiona o evakuaciji civilnog stanovništva iz Hersona.

S obzirom da je general Surovikin komandant zadužen za operacije ruskih snaga u Ukrajini, njegovo objavljivanje loših vesti o „specijalnoj vojnoj operaciji“ je veoma neobično, rekli su obaveštajni zvaničnici, dodajući da to „verovatno sugeriše da ruske vlasti ozbiljno razmatraju veliko povlačenje svojih snaga iz oblasti zapadno od reke Dnjepar“.

– Кljučni izazov svake ruske operacije povlačenja bio bi uredno izvlačenje trupa i opreme preko reke široke 1.000 metara. Pošto su mostovi preko Dnjepra teško oštećeni, Rusija će najverovatnije morati da se osloni na skele mosta postavljene u Hersonu i vojnim pontonima, koji se nalaze na više lokacija – navode britanski obaveštajci.

(Index.hr)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *