Rasim Ljajić o Huseinu Memiću novom MINISTRU TURIZMA

64

Iako su mesecima mediji spekulisali da se u novu vladu Srbije vraća Rasim Ljajić, lider SDPS-a i nekadašnji ministar, to se ipak nije desilo.

Ljajić je u ime te partije poverenje ukazao Huseinu Memiću, koji će u novoj vladi stati na čelo Ministarstva za turizam i omladinu.

Ljajić je u izjavi za Alo! poručio da je uvek davao šanse mladim i perspektivnim ljudima.

– Time dokazujemo da nismo „stranka jednog čoveka“, a istovremeno novi ljudi donose i svežu energiju. Memić je bio uspešan u svemu što je radio, bilo da je reč o turizmu, sportu ili kulturi. Kulturni centar koji je vodio u proteklom periodu postao je prestižna institucija u širim regionalnim okvirima – poručio je lider SDPS-a, i otkrio čime će se baviti u narednom periodu.

Ja ću s većim žarom nego ikada raditi na pripremi stranke za nove izazove koji nas očekuju. Do kraja godine imaćemo odbore u svim opštinama u Srbiji – rekao je Ljajić.

Husein Memić, koji je predložen za ministra turizma i omladine u budućoj Vladi Srbije, izjavio je da je velika čast i odgovornost što je predložen za funkciju ministra, dodajući da se nada da će dobro raditi za svoju državu i svoj kraj.

Istakao je da će mu biti veliki izazov da bude ministar turizma, s obzirom na rezultate koji se u ovoj oblasti postižu, a koji su rekordni.

Memić je dodao da je zahvalan Rasimu Ljajiću što ga je predložio na ovu funkciju kao i na tome što je ovaj Ljajićev predlog prihvaćen.

Inače, Husein Memić je rođen 1983. godine. Od oktobra 2016. direktor je Kulturnog centra u Novom Pazaru. Bio je predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru, a u aprilu 2018. na sednici Izvršnog odbora SDP imenovan je za potpredsednika ove partije, čiji je osnivač Rasim Ljajić.

(Alo)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *