Erdogan otvorio aerodrom koji je izgrađen na moru

40

U Turkiye je danas upriličena svečana ceremonija otvaranja aerodroma Rize-Artvin.Aerodrom Rize-Artvin čija pista je široka 45 metara i duga 3.000 metara u potpunosti će zadovoljiti potrebe za vazdušnim saobraćajem u tom regionu

Aerodrom, čiji su temelji postavljeni početkom aprila 2017. godine, ima godišnji kapacitet od 3 miliona putnika.Izgrađen je jedinstvenom arhitekturom i naprednim inženjerskim tehnologijama, a ukupna zatvorena površina aerodroma iznosi 47.000 kvadratnih metara, od čega zgrada terminala i drugi prateći objekti zauzimaju površinu od 32 hiljade kvadratnih metara.

Ceremoniji otvaranja aerodroma je prisustvovao predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev, brojni turski zvaničnici i građani.Erdogan je tom prilikom poručio da će u Turkiye nastaviti sa realizacijom velikih infrastrukturnih projekata kao što su to radili i protekle dvije decenije.“Uprkos nemaru, pa čak i izdaji onih koji misle da je politika pružati podršku zakletim neprijateljima Turkiye, mi ćemo i dalje nastaviti svojim putem kako bi našu zastavu podizali na još više nivoe”, rekao je Erdogan u obraćanju na ceremoniji.

Naglasio je da su turske vlasti u protekle dvije decenije implementirali brojne velike infrastrukturne projekte na tom području u svim oblastima, od obrazovanja do zdravstva, trgovine, turizma, poljoprivrede.

Erdogan je na kraju istakao da nikada neće dati priliku onima čije je jedino obećanje da vrate Turkiye u nekadašnje stanje, da izazovu haos, da je unište te da je prilagode imperijalnom poretku.

IZVOR: Anadolija
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *