Dževad poklonio bubreg rođaku Ademu i spasio mu život

64

“Njihovi roditelji su ih naučili da se vole i paze kao braća”, stoji u objavi u kojoj se dodaje da je Ademu je prethodno rađena jedna transplantacija, prije 15 godina i tada mu je donor bubrega bila sestra Šefika

Dževad Ponjević je bolesnom rođaku Ademu poklonio nešto jako vrijedno. Poklonio mu je svoj bubreg i tako mu spasio život.

Ovo je objavio na Facebooku Nedim Botić, koji je pojasnio da je Ademu otkazivao rad bubrega i išao je na dijalizu prethodnih 12 mjeseci, pa se Dževad odlučio da mu pomogne.

“Skoro godinu dana priprema, desetine pregleda i pretraga, pet odlazaka u Njemačku i pređenih skoro deset hiljada kilometara, iskušenja sa koronom, odgađanja operativnog zahvata. I konačno je proteklih dana u Njemačkoj obavljena transplantacija”, navodi se u objavi.

Kako se dodaje, Dževad i Adem su inače iz Bužima.

“Njihovi roditelji su ih naučili da se vole i paze kao braća”, stoji u objavi u kojoj se dodaje da je Ademu je prethodno rađena jedna transplantacija, prije 15 godina i tada mu je donor bubrega bila sestra Šefika.

“Obojica se, hvala dragom Bogu, osjećamo dobro. Ja nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi i vjere u svom životu. Hvala svim doktorima i medicinskom osoblju na susretljivosti od Bužima, Bihaća, posebno timu doktora u Minhenu koji je uspješno uradio operativni zahvat. Hvala našim porodicama, prijateljima i radnim kolegama na podršci i na kraju još jednom hvala dragom Bogu jer život je Božiji dar”, poručuje Dževad. Dževadu, Ademu i njihovim porodicama želimo sve najljepše.I da se još dugo vole i paze, zaključeno je u objavi na Facebooku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *