Abazović: Obavjestio me strani diplomata da me čeka scenario Đinđića

53

Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović je na kontrolnom saslušanju na Odboru za bezbednost rekao da mu je jedan strani diplomata rekao da mu se sprema isti scenario kao za ubijnog srpskog premijera Zorana Ðinđića.

Taj diplomata mu je, kaže, rekao da je takav scenario pripremljen kako bi se proizveo utisak da nije likvidiran zbog borbe protiv kriminala, već zbog veze sa kriminalom.

Metu su mu, kazao je, nacrtali lider DPS i predsednik države Milo Ðukanović, nekadašnjih ministar odbrane Predrag Bošković i nedavno smenjeni ministar odbrane Raško Konjevicih.

Naveo je da je borba njegove vlade sa švercim cigareta besprekorna i da je situacija s kamionom cigareta koji je nestao “bila nameštaljka”.

“Spreman sam da odgovaram i da idem u zatvor, ali to neće rešpiti problem šverca. Neki su od šverca stvorili imperije. Četiri čoveka su izgubila život zbog šverca cigareta – Goran Žugić, Beli Raspopović, Duško Jovanović i Ivo Pukanić”, kazao je Abazović i dodao da je žrtava bilo mnogo više.

“Cela akcija je dobro smišljena, ali postoji kosmička pravda i to ne funkcioniše. Vas je na izborima stigla ruka pravde. Tek će da stigne ruka pravde ljude koji permanentno podmeću drugima. To je stiglo i do Brisela”, kazao je Abazović.

“Ako me pitate da li je jedan čovek iz URA imao kontakt sa licem iz SOCTA (Procena pretnje od teškog i organizovanog kriminala) – jeste, samo vezano za Temeljni ugovor. Zšto? Zato što je to lice bilo istaknuti predstavnik, što je njegovo političko pravo, komitskog pokreta. Uredno mi je to preneo i to nema nikakve veze sa švercom cigareta”, kazao je Abazović.

Rekao je i da će se razočarati ako se sa izveštaja o 4. i 5. septembru prošle godine, kada je na Cetinju ustoličen mitropolit Joanikije, skine oznaka tajnosti.

tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *