Završeno je saslušanje bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović, saznaje BIRN u Tužilaštvu za organizovani kriminal u kom je saslušana. Tužilaštvo je predložilo pritvor do 30 dana.

Nakon zajedničkog rada Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal, podneta je krivična prijava protiv Dijane Hrkalović za krivčno delo trgovina uticajem i Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnka Službe za specijalne istražne metode, zbog zloupotrebe službenog položaja, javlja BIRN na Tviteru.

Milenković je, kako se dodaje, iskaz dao u MUP-u, a Hrkalović u Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega je u odnosu na nju podnet predlog za određivanje pritvora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Hrkalović uhapšena u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića na šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, 2017. godine, potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.„Onoliko koliko sam mogao da čujem od ministra, reč je o dokazima koje danas poseduju nadležni državni organi, a vezano za čuveno ubistvo na šinama gospodina Miloševića, da je posle toga, pretpostavljam, zamenjivan DNK, i da su neki ljudi koji su učestvovali u ubistvu oslobođeni, a nisu kažnjeni za najteže krivično delo“, kazao je Vučić gostujući na TV Prva.Zbog ubistva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u maju 2018. godine oslobodio optužbi.Belivuk se danas tereti da je vođa kriminalne grupe koja se tereti za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here