Krajem prošlog tjedna Tesla je službeno i ekskluzivno predstavila dugo očekivani Model S Plaid, a događaju su prisustvovali samo oni koji su automobil naručili. Jedan od njih bio je Youtuber DragTimes koji ga je imao priliku osobno provjeriti.

Premijera je započela ulaskom Elon Muska s Model S Plaidom na pozornicu, nakon čega je vlasnik kompanije govorio o raznim poboljšanjima koja su na automobilu napravljena. Odmah nakon toga, Youtuber uskače na suvozačevo mjesto kako bi snimio Plaidovo ubrzanje.

Naime, Tesla je javnosti izjavila kako će EV dohvatiti stotku za 1,99 sekundi, ali izgleda kako je ta tvrdnja malo iskrivljena. Tijekom testa, Modelu S Plaid potrebno je bilo 2,74 sekunde da dostigne 60 milja na sat (96 km/h), međutim, u obzir treba uzeti kako su u automobilu taj trenutak bile tri osobe, što je svakako malo utjecalo na rezultat.

Kasnije u videu imamo priliku vidjeti razgovor s nekim Teslinim inženjerima koji objašnjavaju novu arhitekturu tri elektromotora koje Plaid koristi. Osim toga, izgleda kako je unutrašnjost temeljito osvježena u odnosu na prethodnu verziju Modela S. ‘Kontroverzni upravljač izgleda nepraktično za upotrebu, kao što smo i očekivali’, istaknuo je Youtuber. Također, pozornost je pridodana novom softveru infotainment sustava.

Prilikom događaja Musk se osvrnuo na cijene osvježene Tesle. Osim što je kompanija odustala od planiranog Plaid + modela, početna cijena Plaida povećana je za 10.000 američkih dolara (8,2%), dovodeći je do ukupne cijene od 129.000 dolara (797.155 kuna).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here