Žrebom su prvo raspoređeni nosioci, a zatim su im dodeljeni rivali. Ali već nakon prvog dela žreba bilo je jasno da jedna od dve najsnažnije reprezentacije iz baraža neće putovati u Katar – Italija i Portugal eventualno će se sastati u finalu baraža.Evo i parova polufinala i načina na koji se sastaju u finalima:

Škotska – Ukrajina vs Vels – Austrija

Rusija – Poljska vs Švedksa – Češka

Italija – Makedonija vs Portugal – Turska.

Timovi iz prvog šešira biće domaćini polufinalnih mečeva, a žrebom su odlučena domaćinstva za finala, a to će biti pobednici sledećih mečeva:Vels – Austrija

Rusija – Poljska

Portugal – Turska

U prvom šeširu bile su Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Vels. Te reprezentacije u polufinalu završnog turnira čekaju nekog od rivala koji su bili u drugom šeširu – Austriju, Češku, Severnu Makedoniju, Poljsku, Tursku ili Ukrajinu.Pobednici polufinalnih mečeva prolaze u finale baraža, posle čega dobijamo tri putnika na Svetsko prvenstvo. Prve utakmice na programu su 24. marta, a odlučujući dueli pet dana kasnije. Sve se igra na jednu utakmicu.Obavljen je i žreb za internacionalne kvalifikacije iako u njima ima još mnogo da se igra da bismo došli do imena reprezentacija koja će igrati dva meča koja dva tima vode u Katar.Sastaće se, nakon završenih kvalifikacija u svojim zonama i baraža koje će igrati međusobno za ova mesta na sledeći način:

AFC – KONMEBOL

KONKAKAF – Okeanija.

Žreb za Mundijal na programu je u aprilu, a turnir se održava od 21. novembra do 18. decembra sledeće godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here